top of page

Hangszóró javítás Budapest szívében 

Hangszóró javítást 3-4 hetes határidővel vállalunk, sérült, meghibásodott hangszóróját szakszerűen megjavítjuk.

Mit jelent a hangszóró javítás?

Hangszóró javításra akkor kerül sor, amikor az adott hangszóró a korából adódóan megy tönkre, vagy leégetik,  a hangfalban nem cserélhető ( mert megváltozik a hangzása ), vagy pótlása valami oknál fogva nem gazdaságos, vagy  mert teljes rendszert kellene cserélni egy sérült komponens miatt, vagy  mert az adott típus már nincs gyártásban.


A hangszórók egyes elemeinek, alkatrészeinek javítása más-más kategóriába tartozik, ezek lehetnek:  hangszóró peremezés, tekercselés, pille csere, be-ki vezető szál csere, mágnes ragasztás-központosítás, pórvédő csere. Hogy Önnek pontosan mire van szüksége? Ezt megmondjuk, ha behozza a hibás hangszórójá-hangfalát

Hangszóró javítás menete:

Mindenekelőtt érdemes egy közelítő kalkulációt készíteni a hangszóró javításról, amit egy rövid bevizsgálás után tudunk Önnek biztosítani, díjtalanul. Amennyiben az előzetes kalkulációnkat elfogadja, úgy előleggel, együtt átvesszük a sérült hangszóróját, hangfalát javításra. Az előleg összege beleszámít a teljes javítási összegbe, a pontos és teljes körű vizsgálatot követően kapunk 100%-ig pontos képet arról, hogyan lehet a hangszórót eredeti állapotába visszahozni, megjavítani annak érdekében, hogy Ön újra élvezhesse hangszórója újkori hangzását.

Amennyiben a vizsgálat eredménye alapján a hangszóró a vártnál sokkal  költségesebb javítást igényel, akkor felvesszük önnel a kapcsolatot és egyeztetjük a hangszóró javítás pontos költségeit és határidejét.

Ezt követően beszerezzük a szükséges alkatrészeket és anyagokat (ha nincs nálunk raktáron) és megjavítjuk a sérült, hibás hangszórót. Ezután értesítjük Önt és átveheti a felújított hangszórót üzletünkben, vagy a szállítási díj fejében futárral elküldjük önnek a megadott címre.

Hangszóró javítás házilag – mire ügyeljen?

Legjobb szívvel azt tanácsoljuk, hogy ne fogjon hozzá… Néhány alapvető dolgot azonban Ön is nagy biztonsággal meg tud állapítani a hangszórójáról a hibajelenség alapján, vagy szemrevételezés útján:

A hangszóró recseg, zörög, sistereg, fura hangot ad

Ez lehet a hangszóró-hangfal hibája is és lehet kábel, ill. erősítő hiba is. Ebben az esetben érdemes a kábelezést átnézni, ki-be rakni, újra ki-be kötni, valamint ha van rá mód egy másik erősítővel kipróbálni a hangfalakat.

Szerencsés esetben kiderül a hiba forrása, ha a hangfal rossz, és vagy az erősítő akkor hozza be és megjavítjuk.

Nem szól az egyik hangszóró a hangfalban – halkabban szól, mint szokott 

Ebben az estben is érdemes a fenti dolgokat elvégezni, itt még hibaforrás lehet a tönkrement hagváltó is, ezt is tudjuk javítani.

A hangfal egyáltalán nem szól, teljesen néma

A legfelső vizsgálódások után itt is kiderül álltalában hol a hiba. A rendszer hibás komponensét hozza el, megjavítjuk. Itt a mühelyben való tesztelés után tudjuk megmondani miért nem szól az egész hangfal, és a hiba kijavítására küldünk árajánlatot.

Hangszóró márkák amiket javítunk:

A teljesség igénye nélkül: Videoton, Orion, Mission, Polk, Dali, Yamaha, Tannoy,  KEF, JBL,  Wharfedale, SAL, ...stb.

Bármilyen márkájú hangszórót  meg tudunk javítani ! :)

Milyen javításokat vállalunk:

  • porsapka, porvédő csere

  • be-, kivezető szál csere

  • tekercselés, helyreállítás, újrateketcselés

  • mágneskör visszaragasztása, központosítás

  • membránjavítás, membrán csere

  • hangszóró membrán peremezés, membrán perem csere

  • teljes hangfaljavítás, hangfal építés

  • hangváltó javítás, tervezés építés
     

A javítás határidejét minden esetben a bevizsgálás után tudjuk megadni, hiszen ekkor állapítjuk meg a pontos anyagigényt és a javításhoz szükséges munkaórákat.

Mennyibe kerül a hangszóró javítása?

A különböző hangszórók, különböző részeinek javítása eltérő munkafolyamatokat igényel, ezért az alábbi táblázat csak irányadó, tájékoztató jellegű, hogy nagyságrendileg lássa mennyibe fog kerülni hangszórójának javítása

Hol találja a hangszorobolt.hu üzletet és szervizt?

Budapest szívében, a VI. kerület Szondi u. 27. szám alatt, pár perc sétatávolságra a Nyugatitól.

 

Mielőtt elhozza hozzánk a hangszórót, érdemes a +36/30 635-7550, vagy a +36/1 331-6164 telefonszámon egyeztetnie velünk, könnyen lehet, hogy már telefonon is tudunk segíteni.


Hangszórót javításra nyitvatartási időben tudunk átvenni!

bottom of page